Cultuurpixels
Molen De Valk
Zijlpoort
Molen De Put

Welkom!


Wat is een Cultuurpixel?

Cultuurpixels© is een merk dat cultuur en erfgoed in beeld brengt door middel van geweldige, kleine borduurpakketten en -patronen. De cultuur in pixels, verspreid op een creatieve manier! Help mee en start met jouw eigen Cultuurpixel. Zo verspreid je niet alleen cultureel bewustzijn, maar heb je ook een uniek aandenken aan jouw (vakantie)reis of jouw eigen woonplaats. Je vindt alle huidige Cultuurpixels in de Galerij. Hier komen natuurlijk steeds weer nieuwe pixels bij!


Welke Cultuurpixels(verkooppunten) zijn er op dit moment?

Er zijn losse patronen, digitale patronen en complete borduurpakketten op de markt. Op dit moment zijn de pixels te koop via Etsy, diverse markten en het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht.


Als cadeau (voor jezelf of voor die leuke housewarming)?

Ben je zelf niet in de gelegenheid om een Cultuurpixel te borduren, maar wil je er wel graag een hebben of cadeau geven? Dat kan door een bestelling te plaatsen waarbij je een kant-en-klare Cultuurpixel thuisgestuurd krijgt, handgemaakt met oog voor alle details. Wees er wel op tijd bij, want zo'n uniek cadeau ligt natuurlijk niet op voorraad!


Groothandelverzoeken en relatiegeschenken

Cultuurpixels zijn ideaal voor in winkels en musea, maar ook als relatiegeschenk. Voor meer informatie en verzoeken klik je op de knop Groothandels.

Duurzaam product

Cultuurpixels staat niet alleen voor het behoud van erfgoed, maar ook van de natuur. Zo gebruikt CP zo min mogelijk plastic in de verpakkingen en zelfs helemaal geen plastic bij het verzenden. Alle kartonnen in de verpakking hebben het FSC Mix certificaat. Dit betekent dat de houtvezels voor minstens 70% afkomstig zijn van gecertificeerde FSC bossen en wordt aangevuld met gerecycled materiaal of hout uit door FSC gecontroleerde bossen. Alle patroonvellen worden gedrukt op PaperWise papier. PaperWise is mileuvriendelijk papier met een lagere eco footprint dan FSC, EU of recycled papier. PaperWise wordt gemaakt van landbouwafval en met 100% groene energie.